Μετά τον γάμον του με την Δηιάνειραν, ο Ηρακλής έμεινε επί ένα χρονικό διάστημα στην πόλη της Καλυδώνας πλησίον του Ευήνου ποταμού στην Αιτωλία. Εκεί γεννήθηκε το πρώτο παιδί τους ο Ύλλος.
Ο Όμηρος αναφέρει την πόλη της Καλυδώνος σαν μια σημαντική δύναμη στην εποχή του και οι γλύπτες της αρχαιότητας Μέναιχμος και Σοϊδας φιλοτέχνησαν το εξαίσιο άγαλμα της θεάς Άρτεμις της Λαφρίας να στέκεται περίφανη με το ελάφι που είχε τοξεύσει στις πλαγιές ενός λόφου της Καλυδώνος πλησίον του ποταμού Ευήνου.
Η πόλη της Καλυδώνος προυπήρξε του Ομήρου κατά πολλές χιλιάδες χρόνια. Είναι μια από τις προϊστορικές αρχαίες ελληνικές πόλεις που μαζί με την ΒΟΥΡΑ έφεραν τον ελληνικό πολιτισμό έξω από τις γνωστές Στήλες του Ηρακλή και ίδρυσαν ναυτικές βάσεις στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Με αυτόν τον τρόπο οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων της Σκωτίας και των νησιών στα βόρεια αυτής ονομάστηκαν CALIDONIANS (Καλυδώνιοι). Όπως συνέβη και με τους Burray (Βουραίοι) στην ίδια περιοχή και στις Ορκάδες Νήσους.
Μία είναι λοιπόν η Καλυδών και ας μη ψάχνουν αλλού οι σημερινοί CALIDONIANS της Σκωτίας να βρουν τις ρίζες τους. Εξάλλου είναι απόγονοι μιας ένδοξης πόλης με ιστορία τουλάχιστον 11000 ετών.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Στο κέντρο της νήσου ΝΕΑ ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ (NEW CALIDONIA) στον Ειρηνικό Ωκεανό η σπουδαιότερη οροσειρά ονομάζεται και σήμερα BOURA (ΒΟΥΡΑ) Οι ακριβείς συντεταγμένες του όρους BOURA είναι 166 μοίρες και 57 λεπτά Δυτικά και 21 μοίρες και 03 λεπτά Νότια.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου